ZMĚNIT MÍSTO

S nadcházejícím příchodem třech ledových mužů se výrazně ochladí

13.05.2016

Konec týdne bude deštivý a počasí se výrazně ochladí. Na většině míst počítejte s přeháňkami a místy i bouřkami. Denní teploty se budou po zbytek týdne pohybovat kolem 15 stupňů Celsia. Počasí je typické pro toto období a odpovídá pranostikám o třech ledových mužích. V horách počítejte s přeháňkami sněhovými a ke konci týdne mohou denní teploty padnout na 10 stupňů Celsia. Deštivé a chladné počasí vydrží až do začátku příštího týdne.

V pátek ráno bude na většině území ČR zataženo a na jihovýchodu země počítejte s kratšími přeháňkami. Páteční ranní teploty se budou pohybovat v rozmezí 8 - 14 stupňů Celsia. Přes den bude oblačnosti přibývat a mohou se objevit bouřky. I navzdory častějším přeháňkám se budou denní teploty pohybovat okolo příjemných 18 - 22 stupňů Celsia.

Oblačné a deštivé počasí bude i v sobotu, převážně však na jihovýchodě ČR. Ve večerních hodinách se oblačnost protrhá a dešťových přeháněk bude méně. Teploty v noci sestoupí na 8 stupňů Celsia a přes den se rtuť teploměru vyšplhá v průměru na 17 - 20 stupňů Celsia. Nejtepleji bude na jižní Moravě.

V neděli dojde k výraznému ochlazení a denní teploty nepřesáhnou 14 stupňů Celsia. V noci se bude teplota pohybovat mezi třemi až sedmi stupni Celsia. Ve vyšších nadmořských výškách se objeví přeháňky sněhové.

Začátek příštího týdne bude rovněž ve znamení nízkých teplot a přetrvají i dešťové přeháňky a zvýšená oblačnost. Noční a denní teploty by měly být stejné jako v neděli. Nevlídné počasí meteorologové předpokládají, že vydrží minimálně do středy příštího týdne.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu