ZMĚNIT MÍSTO

Česku republiku zasáhly silné bouřky

02.06.2016

Českou republikou se už několik dní prohání silné bouřky, které jsou doprovázeny přívalovými dešti. Na mnoha českých řekách už prudce stoupla hladina vody a meteorologové předpovídají, že by se na některých tocích mohla hladina zvedat i v následujících dnech.

Nejvíce bouřek zasáhlo města Domažlice, Klatovy a Havířov. Přívalové deště zde zaplavily silnice a na mnoha úsecích zkomplikovaly dopravu. V současné době se setkáte s bouřkami ve většině krajů. Bouřky se střídají s následným výrazným oteplením, díky čemuž je i vysoká vzdušná vlhkost a kolísající tlak, což může způsobit u řady občanů bolesti hlavy a nevolnost.

V mnoha krajích platí výstrahy před povodněmi, které mohou vyvolat silné nárazové deště. Nejvíce ohroženou oblastí jsou jižní Čechy. ČHMÚ informoval, že v povodí Vltavy, poblíž Novohradských hor, je už půda dostatečně promáčená, což by mohlo způsobit naplnění říčních koryt. Pokud budou přívalové deště běsit i nadále, tak mohou hrozit i povodně.

Bouřky většinou doprovází silný nárazový vítr, který může zapříčinit zlomení menších větví. Na mnoha místech byly zaplaveny i podzemní parkoviště a sklepní prostory. Počasí je v těchto dnech velmi proměnlivé a bouřky a přívalové deště sužují i velkou část Evropy. Počasí by se mělo ustálit až v průběhu příštího týdne.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu