ZMĚNIT MÍSTO

Texas paralyzovaly mohutné povodně

03.06.2016

Americký stát Texas už delší dobu pustoší mimořádně silné povodně. Situace je tak vážná, že prezident Barack Obama slíbil, že bude občanům v kriticky postižených oblastech poskytnuta finanční pomoc z federálních rezerv. Bleskové povodně si už vyžádaly tři desítky obětí na životech a několik stovek lidí muselo být evakuováno, protože hrozilo zhroucení jejich domovů v důsledku bleskových povodní.

Texaský guvernér Greg Abbott informoval, že povodně zasáhly přes 70 okrsků v celém státě a škody jsou už teď astronomické. Na přesné vyčíslení škod si ještě několik týdnů počkáme, je však už jasné, že se jedná o jedny z nejničivějších povodní v historii Texasu.

V současné době záchranáři odstraňují následky bleskových povodní a evakuují další občany v postižených lokalitách. Přes 9 stovek lidí muselo být evakuováno z města Wharton, které se nachází blízko řeky Colorado. Divoké řece Colorado se v druhé půlce minulého týdne začala prudce zvyšovat hladina vody a v ohrožení se tak ocitly stovky rodin žijících v její bezprostřední blízkosti. Záchranářům pomáhají při práci i helikoptéry, které se dostanou i do těžko přístupných míst.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu