ZMĚNIT MÍSTO

Los Angeles se ocitlo v plamenech

07.06.2016

Před třemi dny začal ohromný lesní požár ohrožovat americkou metropoli Los Angeles. Oheň se brzy rozšířil do příměstských částí města a muselo být evakuováno přes 5 tisíc lidí. S požárem bojují stovky hasičů z několika hasičských sborů. V Californii je delší dobu extrémní sucho a díky tomu se plameny rychle šíří, což požárníkům situaci ještě víc komplikuje.

Požár ohrožuje luxusní části Los Angeles, kde bydlí mnohé celebrity. Před hrozbou blížících se plamenů, opustilo své domovy dobrovolně několik tisíc lidí. Přibližně šesti stovkám občanů byla evakuace nařízena a záchranáři je dočasně přemístili do jedné ze škol.

Po příčině požáru se zatím pátrá, není jisté, co mohutný požár způsobilo. Dle nejmenovaného svědka vznikl požár v důsledku potrhaných drátů vysokého napětí. V místě vzniku požáru došlo k nehodě, při které nákladní automobil naboural do stožáru vysokého napětí. Přetrhané dráty nejspíš zapálily lesní porost. S jistotou bude příčina požáru potvrzena, jakmile se hasičům povede oheň dostat pod kontrolu.

Los Angeles je lesními požáry sužováno už desítky let. V Národním parku Santa Monica bylo od roku 1925 přes 350 velkých požárů, které napáchaly obrovské škody. Nejrozsáhlejší lesní požár zažilo Los Angeles v roce 2013. V plamenech tehdy bylo území o rozloze 28 tisíc akrů.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu