ZMĚNIT MÍSTO

Floridou se prohnala tropická bouře Colin

09.06.2016

Po sérii živelných katastrof všeho druhu, které v uplynulých měsících pustošily desítky amerických států, se přidala tropická bouře Colin. Bouře se od pondělního rána přesouvá přes území státu Florida a způsobuje lokální záplavy a výpadky elektrického proudu. Meteorologové předpokládají, že bouře bude sílit, ale nebude už ohrožovat pevninské oblasti a přeune se nad moře.

Bouři Colin doprovázel silný vítr vanoucí rychlostí 85 kilometrů za hodinu. Nejvíce škod napáchala v severní části Floridy poblíž města Tampa. Voda zde zaplavila pozemní komunikace a znemožnila dopravu. Déšť byl tak silný, že místy spadlo až 150 mm srážek během pár hodin.

Díky bouři Colin se přes 10 tisíc domácností ve městě Jacksonville a Tampa ocitlo dočasně bez elektřiny. Situace není kritická, ale i tak guvernér státu Florida Rick Scott preventivně vyhlásil stav nouze v půlce svých okresů. Díky vyhlášení stavu nouze byli občané z kritických oblastí včas evakuování a nedošlo k vážnější újmě na zdraví.

V těcho dnech se bouře Colin přesouvá směrem do moře a brzy by neměla být hrozbou. V důsledku bouře Colin však hlásí lokální záplavy i okolní státy, jako je Georgie nebo Severní a Jižní Karololína. Tropická bouře Colin se pohybuje aktuálně rychlostí 50 km v hodině, ale NHC uklidňuje občany a vydává prohlášení, že by bouře měla v noci slábnout.

 

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu