ZMĚNIT MÍSTO

Manchester sužují silné deště a bleskové povodně

15.06.2016

V oblasti velkého Manchesteru v Anglii už druhým týdnem vydatně prší a Stockport se ocitl pod vodou. Meteorologický úřad včera vydal varování před případnými lokálními záplavami. K tomuto stanovisku byli nuceni přikročit kvůli zhoršující se předpovědi počasí. Meteorologové očekávají, že by mělo vydatně pršet i v následujících dnech a situace by se mohla komplikovat.

Po celém Manchesteru se vyskytují vydatné přeháňky, ale nejvíce srážek spadne na jižní části města. Za hodinu zde naprší mezi 15 - 25 mm srážek. Vydatné lijáky už na některých místech komplikují dopravu a zatopily mnohé cesty.

Minulý týden deště vyplavily obří nákupní centrum Arndale Middleton a znemožnily průjezd na několika silnicích v Rochdale, které leží v severní části Manchesteru. Varování před povodněmi bylo vydáno v mnoha dalších městských částech. V důsledku vydatných srážek hrozí záplavy i v dalších městech poblíž Manchesteru. Ohrožen je především Warrington, Lancashire a Chester.

Hasiči v těchto dnech odčerpávají vodu ze zatopených obydlí a likvidují všudypřítomný nános bahna. Je téměř jisté, že se záplavami bude Manchester bojovat až do konce tohoto týdne. Na začátku příštího týdne by měly silné lijáky vystřídat drobné přeháňky a počasí by se mělo stabilizovat.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu