ZMĚNIT MÍSTO

Západní Virginii paralyzovaly ničivé povodně

29.06.2016

Červnové povodně v Západní Virginii jsou tak silné, že jim padlo za oběť již 23 lidí a desítky tisíc domácností se ocitlo bez elektrického proudu. Jedná se o nejničivější povodně, se kterými se Západní Virginii potýká za posledních sto let. Při záchranných pracích pomáhají stovky vojáků, kteří nepřetržitě pátrají po desítkách pohřešovaných lidí. V okrese Greenbier, je situace nadále kritická, desítky obydlí a mostů strhla divoká voda a silnice jsou zde zcela zničené.

Mluvčí úřadu pro zvládání krizových situací Jessica Tice informovala veřejnost o rozsahu škod, které způsobily mimořádně silné záplavy v Západní Virginii. Podle ní se Západní Virginie potýká s nejhoršími záplavami za posledních 100 let.

V důsledku silných bouří a následných povodní se ocitlo přes 66 000 obydlí bez elektrického proudu a na řadě míst i bez přívodu plynu. Guvernér Earl Ray Tomblin odhaduje, že přes 100 domů je vážně poškozeno a hrozí jejich zřícení. V těchto dnech hasiči odklízí popadané stromy z více než šedesáti silnic a ze všech sil se snaží obnovit provoz.

Záchranné práce komplikuje stoupající hladina vody většiny řek v šesti okresech Západní Virginie. Navzdory rozsahu povodní byl Guvernér Tomblin nucen požádat o pomoc Národní gardu. S povodněmi v těchto dnech bojuje přes 700 vojáků a snaží se situaci dostat pod kontrolu. Vojáci rovněž pomáhali záchranářům při záchraně lidí z potápějících se automobilů a střech domů.

Škody způsobené povodněmi nebyly prozatím vyčísleny, ale už teď je jasné, že se vyšplhají do astronomických výšin.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu