ZMĚNIT MÍSTO

Na jihu Kalifornie bojuje s lesními požáry přes 4000 hasičů

02.07.2016

Již přes měsíc spaluje Kalifornii série ohromných lesních požárů, které sežehly přes 60 000 akrů lesního porostu. Požár zasáhl obytné zóny v Kern County a Lake Isabella a spálil několik stovek domů. V současné době se požár stále rozrůstá a do boje s ním už bylo nasazeno přes čtyři tisíce požárníků.

V tomto období jsou kalifornské lesy proschlé a mnohé stromy umírají anebo jsou napadeny kůrovcem. Riziko požárů je díky mimořádně vysokým teplotám a dlouhému suchu velmi vysoké. Ve středu minulého týdne byly nalezeny dvě popálená mrtvá těla poblíž mexické hranice. Jednalo se o pár, který se už týden pohřešoval.

S dalším velkým požárem bojují hasiči v okrese Kern County. Požár zde zabil dva starší občany, kteří nestihli včas utéct před rychle se rozšiřující plameny. V těchto dnech už je více než 60 procent požáru uhašeno a všichni občané z krizových oblastí byli evakuováni.

Stále řádí po jižní Kalifornii další menší požáry. V oblasti Santa Barbara už oheň sežehl les o rozloze 7 474 akrů a v komplexu San Gabriel 5 399 akrů. Pokud budou extrémní teploty nadále šplhat k 37 stupňům Celsia, budou vznikat další požáry. V letošním roce už hasiči zasahovali po celém území Kalifornie a zlikvidovali desítky rozsáhlých požárů

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu