ZMĚNIT MÍSTO

Masivní bouře v Minnesotě poničily elektrické vedení

21.07.2016

Ve čtvrtek ráno se Minnesotou prohnaly mimořádně silné bouře, které odpojily desítky tisíc domácností od elektrického proudu. Silné bouře vytrhávaly vzrostlé stromy ze země, které zcela zneprůjezdnily některé úseky. Větry, které bouře přinesla se v nárazech pohybovaly rychlostí až 112 kilometrů za hodinu.

Situace v Duluth byla v ranních hodinách tak kritická, že místní hasiči uzavřeli několik městských ulic, dokud bouře nepoleví. Na většině pozemních komunikací hasiči nepřetržitě odklízí popadané stromy a vyrvané stožáry.

Meteorolog Tom Moore se nechal slyšet, že bouře začala ve středu v Severní dakotě a postupně se přesouvala k severní části Minnesoty až do Wisconsinu. Ve městě Duluth byly ve čtvrtek ráno už hlášeny výpadky elektřiny u takřka 57 000 domácností.

Hasiči vyzvali občany, aby se nepokoušeli kácet polámané stromy na svých pozemcích, dokud nebude zajištěna oprava elektrického vedení. Bouře paralyzovaly i menší města a venkovní části Minnesoty, kde bouře rovněž polámala vzrostlé stromy, které následně povalily stožáry elektrického vedení a dalších 25 tisíc domácností bylo bez elektřiny.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu