ZMĚNIT MÍSTO

Louisianu pustoší rozsáhlé povodně

15.08.2016

V Louisianě už několik týdnů nepřetržitě prší a bleskové povodně vyhání desítky tisíc obyvatel z jejich domovů. V některých oblastech spadlo za jediný den až 50 centimetrů dešťových srážek. Nejvíce napršelo ve městě Baton Rouge a Livingston. Situace se podle meteorologů nebude v následujících dnech zlepšovat.

Úřady v Louisianě už byly nuceny evakuovat kvůli záplavám přes 10 000 lidí. Povodně si už vybraly čtyři oběti na životech a několik osob se stále pohřešuje. Po celé Louisianě stále prší a rozvodňují se další menší toky. Letošní záplavy v Louisianě jsou tak ničivé, že byl guvernér John Bel Edwards nucen vyhlásit mimořádný stav a zároveň požádal o uvolnění peněz z federálních rezerv pro občany, kterým záplavy zcela zničily domovy. 

S povodněmi bojuje tisíce záchranářů a vojáků, kteří nepřetržitě zachraňují občany a stovky zvířat, která se snaží uprchnout před divokou vodou. Je jasné, že pokud nepoleví vydatné lijáky, tak bude takřka nemožné dostat situaci v Louisianě pod kontrolu. V současné době voda ve většině rozvodněných řek nadále stoupá.

Hasiči a záchranáři mají spoustu práce i s vyproštěním stovek vozidel, které přepadla divoká voda na silnici I-12. Mnozí řidiči zde uvízli na více jak 24 hodin, než je bylo možno evakuovat. Několik desítek osob před povodněmi uniklo na střechy svých domů, odkud je evakuovali vojáci pobřežní stráže za pomoci helikoptér.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu