ZMĚNIT MÍSTO

Japonsko zasáhla tropická bouře Chanthu

17.08.2016

V úterý dorazila k východnímu pobřeží Japonska tropická bouře Chanthu, která se bude od středy přesouvat směrem k ostrovu Hokkaidó. Bouře je provázena velmi silnými větry a prudkými dešti, které mohou rozpoutat lokální povodně. Meteorologové se domnívají, že tropická bouře Chanthu by měla těsně minout hlavní město Tokio.

Tropická bouře Chanthu by se měla postupně přesunovat východní částí Japonska od oblasti Sendai směrem na sever do Hokkaida. Meteorologové vyloučili riziko zesílení tropické bouře na sílu Tajfunu, protože bouři oslabí vstup na pevninu a následné přestěhování do chladnějších vod. Občané Japonska budou v době řádění tropické bouře Chanthu sužování silnými větry vanoucími rychlostí až 115 km za hodinu.

Město Kushiro, které leží, ve východní části ostrova Hokkaidó, se nachází v oblasti, kde se bouře prožene a ohrozí statisíce obyvatel, kteří žijí na západě města. Občané byli včas varováni před silnými poryvy větru, které budou řádit podél celého pobřeží ostrova Honšú a Hokkaidó.

V kritických oblastech spadne 75 - 100 mm dešťových srážek, což vyvolá bleskové povodně a v horských oblastech i sesuvy půdy.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu