ZMĚNIT MÍSTO

Tropická bouře Dianmu se prožene severním Vietnamem

19.08.2016

Koncem tohoto týdne zasáhne tropická bouře Dianmu severní Vietnam. Podle meteorologů se bouře šíří přes námořní oblasti poblíž provincie Kuang-tung a doprovází ji silné větry vanoucí rychlostí 75 km za hodinu.

Meteorologové předpokládají, že tropická bouře Dianmu napadne území severního Vietnamu v pátek kolem čtvrté hodiny ráno. Bouře by se měla přehnat oblastí Tonkinského zálivu a na pevninu udeří v ranních hodinách větry o síle 90 až 120 km za hodinu.

Větry zasáhnou oblast severního Vietnamu do šířky 200 km a budou mít negativní dopady na místní infrastrukturu. Dalším závažným problémem budou vydatné deště, které budou sužovat území celého Vietnamu. V některých provinciích už napršelo 200 - 300 mm srážek, ale očekává se, že může napršet i přes 500 mm.

V horských oblastech hrozí rozsáhlé sesuvy půdy a také povodně, protože už se rozvodnily všechny řícní toky. Navzdory velkému riziku, že by tropická bouře Dianmu mohla ohrozit na životech desítky tisíc osob, vyzval vedoucí odboru prevence před přírodními katastrofami Nguyen Yuan Cuong místní úřady, aby poskytla informace a pomoc všem lidem, kteří žijí v postižených oblastech.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno



m.Slunecno.cz

Počasí Slunecno.cz a logo Slunecno.cz
je ochranná známka

Obsah je možné šířit podle CC BY 4.0

RSS | Impressum

| Reklama | ePrivacy | Podmínky použití
Smluvní podmínky

Nastavení ochrany soukromí GDPR a personalizace

Zásady transparentnosti | Hlášení porušení pravidel

© 2010 - 2024 dodavatelé obsahu +
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.