ZMĚNIT MÍSTO

Povodně v Indii už zabily 300 lidí

25.08.2016

Letošní mimořádně ničivé záplavy už vyhnaly z domovů desítky tisíce lidí po celé Indii. Do dnešních dnů zahynulo v důsledku záplav a rozsáhlých sesuvů půdy už 300 místních obyvatel. Mezi nejvíce postižené oblasti patří centrální Madhjapradéš, Bihár a Uttar Pradesh.

Ve východní části Indie ve státě Bihár bylo již evakuováno přes 15 tisíc lidí ze svých příbytků. Preventivně bylo evakuováno i několik tisíc lidí z dalších deseti okresů. Pro místní obyvatele nejsou záplavy v tomto období ničím neobvyklým. Indie je sužována povodněmi v monzunovém období každým rokem v období od června do září.

Vydatné deště v Indii způsobily rozvodnění řeky Gangy i všech menších přítoků, díky čemuž záplavy sužují takřka 20 okresů ve třech indických státech. Většina obětí ve státě Uttar Pradesh, Bihár a Madhjapradés zemřela z důvodu utonutí nebo byli zavaleni troskami hroutících se obydlí.

Ve státě Bihár bylo zbudováno 80 provizorních záchranných táborů, do kterých se uchyluje tisíce lidí z celého okresu, které vyhnalo šest rozvodněných řek z jejich domovů. Rozvodněné řeky spláchly většinu potravin a lidem dochází i pitná voda.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu