ZMĚNIT MÍSTO

Indianapolis zasáhlo tornádo o síle F3

26.08.2016

Ve středu přistálo v centru Indianapolis tornádo o síle F3 a strhávalo střechy, které mu stály v cestě. Na štěstí nepřišel nikdo o život, ale asi 12 osob utrpělo menší zranění. Tornádo z budov servávalo klimatizační zařízení, které popadalo na zaparkovaná auta a zcela je zničilo.

Mezi dvanácti zraněnými je i pětileté dítě, které utrpělo tržnou ránu. Místní policejní kapitán David Bursten informoval veřejnost, že většinu zranění utrpěli obyvatelé v Howard County. Tornádo vyvrátilo z kořenů stovky stromů a poničilo infrastrukturu. Po celé Indianě řádilo toho dne hned sedm dalších slabších tornád, které pustošily okolní města.

Předběžné průzkumy ukázaly, že tornádo o síle F3 zasáhlo i Kokomo, které leží 40 mil od Indianapolis. Tornádo se v Kokomo prohnalo rychlostí 165 km za hodinu a jen zázrakem nepřišel nikdo o život. Guvernér státu Indiana Mike Pence brzo osobně navštíví nejvíce postižené kraje, aby odhadl škody a zajistil pomoc všem občanům svého domovského státu.

Tornádo v Kokomo strhlo i jednu z kaváren Starbucks, ale nikdo z hostů ani pracovníků neutrpěl žádné zranění. Rozvodné společnosti evidují přes 32 tisíc dočasných výpadků elektřiny, které trvaly až do středečního večera.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu