ZMĚNIT MÍSTO

V Itálii udeřilo silné zemětřesení a zabilo stovky osob

30.08.2016

Ve středu minulého týdne udeřilo v Itálii nečekaně silné zemětřesení o síle 6,1 stupňů Richterovy stupnice. Téměř tři stovky obyvatel, bylo pohřbeno pod troskami zhroucených budov. Od pátku byl v Itálii vyhlášen výjimečný stav a do dneška záchranáři pátrají po přeživších. Počet obětí v Itálii se už vyšplhal na 290 a vláda už vyčlenila 50 milionů eur na obnovu nejhůře postižených oblastí.

Záchranářům komplikovaly práci menší otřesy, které byly důsledkem silného zemětřesení. Jednu chvíli hrozilo, že bude zcela zničené město Amatrica odříznuto ze všech stran, protože slabší otřesy málem strhly jeden z hlavních mostů.

V sobotu italští záchranáři našli v troskách budov poslední mrtvá těla. Celkový počet obětí letošního mimořádně silného zemětřesení je 290. Nejvíce lidí zahynulo ve městě Amatrica, italské úřady evidují 230 obětí. Zemětřesení o síle 6,1 stupňů poničilo i město Accumoli a Arquato del Tronto, zemřelo zde 60 osob a takřka 400 jich bylo zraněno.

Zemětřesení zničilo domovy dvěma tisícům Italů a jedna pětina z nich utrpěla lehká i vážná zranění. Všem občanům, kteří přišli o střechu nad hlavou, civilní obrana za pomoci dobrovolníků zřídila dočasné kempy. Díky dobré organizaci a mimořádnému úsilí záchranářů se už většinu obětí podařilo z trosek zhroucených budov vyprostit. Je však jisté, že následky zemětřesení budou patrné ještě měsíce.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu