ZMĚNIT MÍSTO

Floridu pustošil hurikán Hermine

03.09.2016

V pátek ráno pustošil hurikán Hermine severní část Floridy větry o rychlosti 130 km za hodinu. Hurikán Hermine se následně posouval nad celým územím Floridy, díky čemuž došlo k jeho oslabení na tropickou bouři. Hurikán odpojil od elektřiny přes 75 000 domácností v hlavním městě Tallahassee a jeden člověk přišel o život. Florida není hurikány sužována příliš často, poslední hurikán zde řádil před jedenácti lety. V současné době se už tropická bouře přesouvá státem Georgia a míří k Jižní Karolíně.

Situace na Floridě byla tak kritická, že byl guvernér Rick Scott nucen vyhlásit stav nouze v 51 okresech. Velké škody způsobují vyvrácené stromy a sloupy elektrického vedení. Jeden z vyvrácených stromů spadl na jednoho z bezdomovců, kterého okamžitě usmrtil. Hurikán Hermine rozpoutal v některých městech ničivé povodně. S povodněmi mají nejvíce práce záchranáři ve městě Cedar Key, Green Key a Hudson Beach. Bylo zde evakuováno přes 20 osob, které nestačily včas uniknout před stoupající vodou do bezpečí.

Pro obyvatele Floridy nejsou tropické bouře nic nového, ale na Hurikány zde zvyklí rozhodně nejsou. Naposled se Floridou prohnal v roce 2005 hurikán Wilma, který zabil 5 osob a napáchal škody za 23 miliard dolarů.

V těchto hodinách už Hermine oslabila na tropickou bouři, ale stále platí varování před silnými větry, bleskovými povodněmi a vydatnými dešti ve státě Georgia a Jižní Karolína. Ve městě Charleston již bylo preventivně rozmístěno několik tisíc pytlů s pískem, které by měly ochránit místní občany před hrozícími záplavami.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu