ZMĚNIT MÍSTO

Hurikán Newton se prohnal Mexikem a zabil dvě osoby

07.09.2016

Hurikán Newton, který se v úterý prohnal Mexikem, si vyžádal dva lidské životy. Hurikán při postupném přesunu jižní části Kalifornského poloostrova zeslábl na tropickou bouři. Newton se dále posunuje směrem k Arizoně, do které by měl dorazit ve čtvrtek. Národní středisko pro hurikány předpovídá, že by měl Newton dále oslabovat a postupně se rozpadne na post tropickou depresi.

Hurikán Newton odstartoval svou cestu poblíž mexického města Bahía de Kino. Všichni občané byli předem varováni před bouřkami a silným nárazovým větrem. Nyní se Newton o síle tropické bouře pohybuje směrem na sever rychlostí 28 kilometrů v hodině. Hurikán Newton doprovázejí větry vanoucí rychlostí 110 kilometrů za hodinu.

V současné době už větry slábnou, ale výrazně pomaleji, než původně předpokládali místní meteorologové. Podle všeho by měl Newton dorazit do nedaleké Arizony o síle post tropické deprese ve čtvrtek brzy ráno. Pokud budou mít meteorologové pravdu, tak by se měla bouře ještě ve čtvrtek výrazně zeslábnout.

V mnoha regionech bylo vydáno varování před hrozícími bleskovými povodněmi, které by mohly být důsledkem vydatných lijáků, které sebou přinesl Newton. Deště by mohly dočasně omezit dopravu i na několika dálnicích v Kansasu, Missouri, Oklahomě a Illinois.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu