ZMĚNIT MÍSTO

Zářijové tropické teploty by měly vydržet do pátku

14.09.2016

První polovina září byla v ČR teplotně nadprůměrná. Na takřka stovce meteorologických stanic padly desítky let staré rekordy. Tropické počasí by podle všeho mělo vydržet až do tohoto pátku. Díky studené frontě, která dorazí do ČR nejpozději o víkendu, by se mělo ochladit o více jak 10 stupňů. Na mnoha místech budou ke konci týdne bouřky a dešťové přeháňky. Teplota by podle odhadů mohla klesnout až na 18 stupňů Celsia.

Nadcházející dny budou stále velmi horké a rtuť teploměru bude šplhat k 33 stupňům Celsia až do pátku. Ve středu by se měly denní teploty pohybovat kolem 26 až 31 stupňů a v noci počítejte s teplotami kolem 15 stupňů Celsia. Na většině míst bude jasno až polojasno.

Ve čtvrtek by mělo být podle meteorologů převážně jasno až polojasno a denní teploty se budou stále na mnoha místech ČR šplhat ke třicítce. Noční teploty mohou klesnout na 11 stupňů Celsia.

Počínaje pátkem tohoto týdne by měly skončit tropické teploty, které vystřídá studená fronta, která směřuje do střední Evropy. Ráno bude ještě polojasno, ale v odpoledních hodinách by mělo být zataženo a na celém území ČR se začnou vyskytovat přeháňky a bouřky. Denní teploty poklesnou na 20 - 24 stupňů a v noci bude kolem deseti stupňů. V druhé půlce září by se měly teploty pohybovat kolem příjemných 18 - 23 stupňů.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu