ZMĚNIT MÍSTO

Hurikán Nicole nadále posiluje a brzy zasáhne Bermudy

13.10.2016

Hurikán Nicole před několika hodinami zesílil na druhý stupeň a má namířeno směrem k Bermudám. Meteorologové předpokládají, že Nicole na Bermudách způsobí vydatné povodně. Úřady na Bermudách už varovaly občany před blížícím se hurikánem, který by měl na Bermudy dorazit ve čtvrtek ráno.

Hurikán Nicole v současné době sílí a rychlost větru už vzrostla na 170 km v hodině. Je téměř jisté, že hurikán bude nabírat na síle i nadále a rychlost větru by mohla vzrůst až na 190 km v hodině. Národní středisko pro hurikány zaznamenalo, že Nicole se teď nachází asi 400 km od Bermud a míří k nim rychlostí zhruba 12 km v hodině.

Hurikán Nicole sebou přinese prudké nárazové větry a přívalové deště, které budou od čtvrtečního rána sužovat Bermudy. Ve čtvrtek večer už bude Nicole na území Bermud a projeví se v té nejničivější síle. Úřady včas varovaly všechny občany, kteří žijí blízko pobřeží, aby byli připraveni na možné lokální záplavy.

Není tomu tak dávno, co řádil v Jihovýchodní části USA hurikán Matthew a usmrtil 34 osob. Hurikán Matthew byl tak silný, že usmrtil 34 osob v Severní Karolíně. Je však jisté, že Nicole se této oblastí vyhne. V Severní Karolíně stále kulminuje hladina většiny řek a desítky tisíc lidí se nemohou vrátit do svých domovů.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu