ZMĚNIT MÍSTO

Grand Canyon

16.10.2016

Světoznámý národní park Grand Canyon se nachází ve státě Arizona v USA a zabírá plochu 4926 km čtverečních. Od konce devatenáctého století patří Grand Canyon k nejvyhledávanějším turistickým destinacím na světě. Park vznikl až roku 1919 za vlády prezidenta Wilsona, ale myšlenka o vytvoření chráněné rezervace, již zazněla kdysi z úst Theodora Roosevelta. Grand Canyon už navštívilo od jeho otevření přes 200 milionů turistů z celého světa a jeho návštěvnost se každým rokem zvyšuje.

Parkem protéká řeka Colorado, na které je zbudována ohromná Hooverova přehrada. Nedílnou součástí parku jsou i vrcholy South Rim a North Rim. Pru turisty je přístupnější převážně jižní část Grand Canyonu, zde je zbudováno velké množství campů a obchodů pro návštěvníky. Severní strana představuje nedotčenou přírodu a je možnou příležitostí pro dobrodruhy.

Jižní část Grand Canyonu je pro turisty otevřena celý rok, naproti tomu severní část je možno navštívit jen od května do října. Délka Grand Canyonu je 446 kilometrů, což z něj činí nejdelší kaňon na světě. Jeho šířka se pohybuje od pěti set metrů do 29 kilometrů. V některých místech je hluboký až 1600 metrů.

Grand Canyon bývá vyhledávaný i milovníky adrenalinových zážitků, kteří se každým rokem snaží v co nejkratším čase překonat kaňon z jižní části na severní. Řeka Colorado, která protéká Grand Canyonem je splavná a díky četným peřejím je lákadlem pro milovníky raftingu.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu