ZMĚNIT MÍSTO

Začátkem listopadu se v ČR výrazně ochladí

22.10.2016

V říjnu se v ČR průměrné denní teploty pohybovaly kolem deseti stupňů Celsia, začátkem listopadu se podle meteorologů ochladí o přibližně čtyři stupně a v noci se bude teplota pohybovat kolem bodu mrazu. Teploty kolem deseti stupňů by měly vydržet do konce října. Přes den počítejte se zvýšenou oblačností, mlhami, mrholením a častými dešťovými přeháňkami. Na horách by měl koncem října napadnout další sníh a budou se vyskytovat přízemní mrazíky.

Nadcházející říjnový týden by měl být srážkově průměrný s denními teplotami kolem jedenácti stupňů. Teplota v noci poklesne průměrně na 5 stupňů Celsia a ve vyšších polohách může padnout až k nule. Začátkem listopadu bude značně přibývat dešťových i sněhových přeháněk a teplota bude postupně klesat na průměrných 5 stupňů nad nulou.

Sníh už na některé hřebeny hor napadl v tomto týdnu, ale díky náhlému oteplení za několik hodin zmizel. Na nejvyšším vrcholu Beskyd napadlo 16 cm sněhu a v Krušných horách 5 cm mokrého sněhu. Pokud dojde k ochlazení, tak je jisté, že už se sníh na hřebenech hor udrží.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu