ZMĚNIT MÍSTO

Koncem týdne zasáhne Myanmar tropický cyklón Kyant

25.10.2016

Do oblasti Bengálského zálivu se blíží tropický cyklón, který přinese vydatné deště a silné větry, jež budou koncem týdne sužovat Indii, Myanmar a Bangladéš. Od začátku týdne vzniká v severní části Indického oceánu tropická deprese, která postupně posiluje a jakmile dosáhne rychlost větru 65 km za hodinu, bude klasifikována jako tropická bouře nesoucí jméno Kyant.

Dopady s postupně se přibližující tropické bouře pocítí nejvíce západní oblast Myanmaru, kde můžou prudké deště rozpoutat lokální záplavy. Od úterka bude v ohrožení i celá oblast Bengálského zálivu, protože silné větry a deště mohou být nebezpečné pro lodní dopravu. Meteorologové předpokládají, že se bouře v půlce týdne obrátí směrem na západ a bude se postupně přesouvat na východ Indie.

Silný déšť s největší pravděpodobností bude od středy sužovat oblast Kalkaty a jižní část Bangladéše. Bangladéš patří k nejchudším oblastem světa a díky své geografické poloze, se potýká s povodněmi několikrát do roka. Od čtvrtka do soboty se bude bouře postupně přibližovat k pobřeží Indie a zasáhne Puri a Kakinadu větry vanoucími rychlostí až 80 km za hodinu.

Podle předpokladu meteorologů by mohla tropická bouře Kyant přinést do některých oblastí až 150 mm srážek. Největší riziko záplav hrozí v oblastech Visakhapatnam, Srikakulam, Puri a Balasore. Bouře by měla postupně ustupovat do Indického oceánu koncem tohoto týdne.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu