ZMĚNIT MÍSTO

V centrální Itálii udeřilo mohutné zemetřesení

27.10.2016

V letošním roce už udeřilo na území Itálie druhé mohutné zemětřesení. Tentokrát bylo epicentrum poblíž měst Perugia a Macerata. Zemětřesení způsobilo silné otřesy, které byly zaznamenány až ve vzdáleném Římě. Zemětřesení začalo ve středu večer a první otřesy měly sílu 5,4 stupňů. Těsně před desátou hodinou se země zatřásla znovu a tentokrát seismologové naměřili 6,3 stupňů na Richterově stupnici. Na mnoha místech jsou hlášeny výpadky elektrické energie, ale zatím nikdo nepřišel o život.

Navzdory síle zemětřesení, je hlášeno jen několik zraněných lidí. O dva měsíce dříve v Itálii udeřilo zemětřesení, které zabilo přes 300 lidí a navždy se vepsalo do dějin této země. První otřesy včerejšího zemětřesení byly zaznamenány v sedm hodin večer poblíž regionu Marche. Druhé otřesy dosáhly síly 6,3 stupňů a epicentrum bylo na východě města Perugia.

Dopady z říjnového zemětřesení bohužel pocítili i občané malého města Amatrica, které bylo při srpnovém zemětřesení nejvíce zdevastováno. V Amatrice se ve středu zřítily další budovy, které poškodilo srpnové zemětřesení. Pro některá italská města je situace velmi kritická a v důsledku zemětřesení, se tisíce lidí ocitlo bez střechy nad hlavou. Situace je tak vážná, že se italská vláda rozhodla vyčlenit 235 milionů Eur na nápravu škod v nejhůře zasažených regionech.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu