ZMĚNIT MÍSTO

Vědci odhadují, že díky globálnímu oteplování brzy vzniknou ve Španělsku pouště

30.10.2016

Z nedávné studie vyplývá, že pokud bude globální oteplování pokračovat, jako tomu je nyní, tak se v jižní části Španělska začnou tvořit pouště. Studie se týká i celé oblasti Středozemního moře, kde budou listnaté lesy postupně ustupovat a budou nahrazeny pouští.

Vědci čerpali z historických dat a za použití počítačových modelů jsou schopni předpovědět následné dopady globálního oteplování, které se nejvíce projeví na změně klimatu. Tuto hrozbu už loni na summitu ve Francii řešilo 195 zemí z celého světa. Hlavním programem summitu bylo zmírnění dopadů globálního oteplování v co nejkratším čase.

Pokud globální teplota nadále poroste, začnou se tvořit pouště v oblasti Španělska, severní Afriky a na Blízkém Východě. Dopady budou v budoucnu fatální a dojde k masové migraci lidí z vyprahlých a neúrodných oblastí, ve kterých už nebudou podmínky pro život.

Vědci zároveň došli k závěru, že lidská činnost nijak výrazně nezvýšila rychlost globálního oteplování, ke kterému dochází už tisíce let. To nic nemění na faktu, že z některých kdysi úrodných oblastí, jsou už dnes vyprahlé pouště. Dalším negativním dopadem globálního oteplování je nedostatek pitné vody, jako tomu je už dnes na Blízkém Východě.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno



m.Slunecno.cz

Počasí Slunecno.cz a logo Slunecno.cz
je ochranná známka

Obsah je možné šířit podle CC BY 4.0

RSS | Impressum

| Reklama | ePrivacy | Podmínky použití
Smluvní podmínky

Nastavení ochrany soukromí GDPR a personalizace

Zásady transparentnosti | Hlášení porušení pravidel

© 2010 - 2024 dodavatelé obsahu +
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.