ZMĚNIT MÍSTO

Od příštího týdne se vyskytnou na mnoha místech ČR sněhové přeháňky

06.11.2016

V těchto dnech se v ČR výrazně ochladilo a ve vyšších polohách i sněžilo. Podle meteorologů by se mělo ochlazovat i nadále a sněhové přeháňky se začnou vyskytovat stále častěji na většině území ČR. Podle statistik, je letošní začátek listopadu velmi chladný a na srážky by měl být nadprůměrný zejména v první polovině měsíce.

Český hydrometeorologický ústav zveřejnil data na měsíc listopad, ze kterých vyplývá, že začátek měsíce bude mimořádně chladný. Denní maxima by se měly do poloviny listopadu pohybovat na většině míst kolem třech stupňů Celsia. V noci už bude mrznout a rtuť teploměru poklesne až na - 3 stupně Celsia.

Ve třetím listopadovém týdnu se mírně oteplí a do konce měsíce by se měly denní teploty pohybovat kolem 5 - 7 stupňů Celsia. Druhá polovina listopadu by měla být na srážky průměrná a sněžit by mělo jen ve vyšších polohách.

Ze statistik je patrné, že průměrná denní teplota v listopadu bude 2,8 stupně Celsia a naprší kolem 44 milimetrů srážek. Pro zajímavost nejchladněji bylo v listopadu roku 1965, tehdy byla průměrná teplota v listopadu pouhých 0,8 stupně Celsia. Naproti tomu nejteplejší listopad byl v roce 2006 a průměrné teploty v listopadu byly tenkrát 6,7 stupně Celsia.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu