ZMĚNIT MÍSTO

Indickou metropoli Dillí zahalil smog

08.11.2016

Hlavní město Dillí je v těchto dnech zahaleno oblakem smogu, který sužuje miliony obyvatel města. Hladina smogu je nyní tak vysoká, že byla vláda Indie nucena zastavit velké stavební projekty a zavřít mnohé školy. Zároveň bylo vydáno varování před hrozícím nebezpečím, které může smog způsobit. Všichni občané byli vyzváni, aby se zdržovali ve svých domovech a ven vycházeli jen v nutných případech. Indická metropole Dillí patří už řadu let mezi místa s nejvíce znečištěným ovzduším na světě.

V důsledku silného znečištění ovzduší si tisíce lidí stěžuje na dýchací potíže a mají podrážděný krk i plíce. Situace je nyní tak kritická, že emise v Dillí již překročily více než 15 krát bezpečnou mez. Několik stovek obyvatel se rozhodlo upořádat protest a požadují od tamějších úřadů okamžité řešení, které povede ke zlepšení čistoty ovzduší. O vážnosti situace v Indii nepochybuje ani ministr Arvind Kejriwal, který řekl, že Dillí je v této době jako plynová komora a okamžitě na několik dní zastavil stavební práce a na tři dny uzavřel veškeré školy v Dillí.

Jedním z opatření, které povede ke zlepšení ovzduší, je zákaz používání dieselových generátorů elektřiny po dobu 10 dní. Ministr zároveň doporučil zákaz jízdy starších nákladních automobilů, které centrum Dillí citelně znečišťují. Situace ohledně čistoty ovzduší v Dillí, je každým rokem nejhorší od prosince do ledna.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu