ZMĚNIT MÍSTO

V Johannesburgu vyvolaly silné bouře mohutné záplavy

11.11.2016

Ke konci tohoto týdne se v jihoafrickém Johannesburgu prohnaly silné bouře, které vyvolaly bleskové povodně. Prozatím provinční vláda nahlásila úmrtí šesti osob a další desítky se pohřešují. Povodně budou ohrožovat občany Johannesburgu ještě několik dnů.

Nejsilnější vlna bouří byla ve středu tohoto týdne, za několik hodin zde spadlo několik desítek milimetrů srážek, což hned rozpoutalo povodně. Je jisté, že následkem povodní již bylo v Johannesburgu zničeno velké množství budov a automobilů.

Mezi nejvíce postižené lokality patří oblast Gauteng, právě zde by podle meteorologů měly bouře ustát až začátkem příštího týdne. Záchranáři už z této oblasti evakuovali stovky osob, kterým poskytnuli přístřešek a potraviny.

Škody prozatím nebyly vyčísleny, ale podle všeho mimořádně silná bouře ve středu vážně poškodila i infrastrukturu a rozpoutala stoleté povodně. V oblasti od Johannesburgu až po Pretorii spadlo průměrně 50 mm srážek denně. V kombinaci s krupobitím a silným větrem by měly bouře pokračovat až do konce týdne.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu