ZMĚNIT MÍSTO

Rozsáhlý lesní požár v Georgii se rozšiřuje a ohrožuje Floridu

16.05.2017

Do boje s masivním požárem v oblasti přírodní rezervace Okefenokee bylo nasazeno do dnešních dnů přes 700 hasičů. Požár vznikl následkem úderu blesku do jednoho ze vzrostlých stromů v rezervaci Okefenokee začátkem dubna a od té doby se nadále rozšiřuje z oblasti jižní Georgie na hranici s Floridou. Z důvodu nekontrolovaného šíření požáru byly úřady v některých oblastech Georgie a Floridy nuceny preventivně evakuovat desítky osob.

Několik stovek hasičů bojuje s požárem, který do dnešního dne spálil přes 140 tisíc akrů rezervace. Vzhledem k tomu, že v oblasti jižní Georgie a Floridy spadlo za několik měsíců minimum dešťových srážek, hasiči očekávají, že se bude oheň nadále šířit. Hustý oranžový kouř z požáru okolo jižní Georgie a severní části Floridy zachytil i satelit a v následujících dnech by mohl vážně paralyzovat leteckou dopravu.

Místní hasiči se obávají, že vzhledem k nedostatku dešťových srážek, by se mohl boj s požárem protáhnout až do listopadu. V boji proti požáru byly nasazeny i desítky vrtulníků a buldozerů, které pomáhají udržet požár od obydlených oblastí Floridy. Rezervace Okefenokee, kterou pokrývají rozsáhle bažiny, prérie i lesy je domovem medvěda baribala a tisícovek aligátorů. Naposledy v této oblasti řádil mohutný požár před šesti lety a tehdy se rozšířil takřka na celé území rezervace.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu