ZMĚNIT MÍSTO

Masivní sesuv půdy pohřbil část dálnice v Kalifornii

24.05.2017

Ve státě Big Sur v Kalifornii došlo k masivnímu sesuvu půdy, která pohřbila část frekventované dálnice v blízkosti pobřeží. Sesuvy půdy hrozí i nadále, protože loňská zima byla v Kalifornii jednou z nejdeštivějších za posledních několik desetiletí. Dálnice 1 patří k hlavním tepnám Kalifornie a náklady na opravu se vyšplhají k jedné miliardě dolarů.

Jeden úsek dálnice, je podle nejnovějších zpráv zasypán až dvanácti metry hlíny a kamení. Odhaduje se, že ze svahu Mud Creek se uvolnilo přes 1 milion tun zeminy. V tuto chvíli oblast nepřetržitě kontrolují místní inženýři a geologové, kteří potvrdili, že svah je i nadále nestabilní. V letošním roce způsobily záplavy a sesuvy půdy už škody na takřka 420 místech dálnice.

Oblast Big Sur, je velmi vyhledávanou turistickou destinací a v tomto období jí ročně navštíví stovky tisíc lidí, kteří touží spatřit sekvojové háje a nádherné pobřeží Pacifiku. Kvůli neustálým sesuvům půdy a povodním, které vznikají v důsledku letošní drsné zimy, bylo dočasně uzavřeno desítky kempů a turistických středisek.

Jeden z úseků Dálnice 1 bude delší dobu uzavřen a zatím není jasné, kdy bude opět průjezdný, nejdéle potrvá stavba nového mostu, která by měla podle předběžných odhadů trvat až do září.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu