ZMĚNIT MÍSTO

Čína a Indie investuje do obnovitelných zdrojů energie více než USA

24.05.2017

Každoročně sestavuje britská společnost Ernst & Young žebříček, ve kterém naleznete čtyřicet zemí z celého světa, seřazených dle výše investic do obnovitelných zdrojů energie. V uplynulých letech první příčku v žebříčku držely Spojené státy americké, které do obnovitelných zdrojů energie investovaly každoročně astronomické částky. To však neplatí v letošním roce, protože došlo ke změně energetické politiky, kterou prosadil Donald Trump.

V důsledku mnoha změn energetické politiky se Spojené státy americké v letošním roce propadly až na třetí příčku. Donald Trump se zaměřuje spíše na oživení uhelného průmyslu, zároveň však nařídil všem členským státům snížit emise oxidu uhlíku z mnoha elektráren. První místo v žebříčku obsadila Čína a na druhém místě se umístila překvapivě Indie.

Čína informovala veřejnost, že do roku 2020 investuje 363 miliard dolarů, čímž radikálně navýší výrobu energie z obnovitelných zdrojů. Velmi ambiciózní plány má i Indie, které chce do roku 2022 navýšit výrobu na neuvěřitelných 175 gigawatů. Do obnovitelných zdrojů energie investuje hodně peněz i Německo, které obsadilo v žebříčku čtvrté místo. Nemalé částky vyčlenila do rozšíření výroby z obnovitelných zdrojů i Francie a Velká Británie, které se umístila na desátém místě.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu