ZMĚNIT MÍSTO

Letošní záplavy a sesuvy půdy na Srí Lance zabily už přes 200 osob

04.06.2017

Od května se Srí Lanka potýká s mimořádně silnými lijáky, které rozpoutaly ničivé povodně a vyhnaly ze svých obydlí přes 400 tisíc obyvatel. Každým dnem se i zvyšuje počet obětí, které si vyžádaly především sesuvy půdy. Počátkem června již povodně a sesuvy půdy na Srí Lance připravily o život více než 200 lidí a takřka sto se jich stále pohřešuje.

Úřady nedávno informovaly veřejnost, že povodně a sesuvy půdy už zničily přes 1500 obydlí a další tisíce z nich jsou vážně poškozené. Situace na Srí Lance je v těchto dnech kritická a do záchranářských prací je zapojena armáda, letectvo i námořnictvo, které poskytuje humanitární pomoc v těžko přístupných oblastech.

OSN informovalo, že povodně zničily už přes 16 nemocnic, díky čemuž se na Srí Lance potýkají s nedostatkem místa pro zraněné osoby. Mnoha lidem zde hrozí i riziko nákazy horečkou Dengue, která už letos zabila 125 osob. Austrálie, Japonsko, USA, Pákistán a Čína nepřetržitě dodávají na Srí Lanku potřebné tablety na čištění vody, stany a zásoby potravin, které teď mnoha lidem chybí.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu