ZMĚNIT MÍSTO

V Mexiku řádila tropická bouře Beatriz

04.06.2017

Ve čtvrtek večer se jižní části Mexika prohnala tropická bouře Beatriz, která usmrtila nejméně šest osob. Bouře sebou přinesla vydatné deště, jež následně rozpoutaly rozsáhlé sesuvy půdy na více než stovce míst ve státě Oaxaca. Mezi oběťmi tropické bouře Beatriz byly čtyři ženy a dvě děti.

Tropická bouře Beatriz přistála na pevninu poblíž pláže Puerto Angel a Zipolite kolem dvanácté hodiny ve čtvrtek a postupně zeslabovala na tropickou depresi. Od pátku bouře sice nadále slábla, ale vydatné deště si vybíraly svou daň i v dalších dnech. Na mnoha místech způsobily sesuvy půdy zavalení silnic, díky čemuž musely být uzavřeny i některé školy ve státě Oaxaca.

Podle tamějších meteorologů spadlo v oblasti jižního Mexika za dva dny až 250 mm dešťových srážek, což mělo za následek rozvodnění devíti řek. Kvůli hrozícím bleskovým povodním museli záchranáři evakuovat více než 120 rodin z obce Juchitán, která leží na březích řeky Los Perros. O víkendu se již Beatriz pohybovala rychlostí post tropické bouře směrem k zálivu Campeche.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu