ZMĚNIT MÍSTO

Bouře v Jihoafrické republice způsobily rozsáhlé požáry

12.06.2017

Koncem minulého týdne řádily v Jihoafrické republice silné bouře, které v několika oblastech včetně Kapského města rozpoutaly požáry. Ve čtvrti Eded, která patří k hustě zalidněným, museli tamější hasiči o víkendu zasahovat na mnoha místech, protože silný vítr způsobil desítky menších požárů. Požáry jsou do dnešního dne hlášeny už ve více než dvaceti okresech a záchranáři museli preventivně evakuovat více než 10 tisíc obyvatel.

Do boje s mnoha požáry bylo nasazeno několik stovek hasičů, kteří se snaží rozběsněný živel zkrotit. Už ve čtvrtek odpoledne jeden z hasičů zemřel na následky popálenin a dalších pět jich bylo hospitalizováno s menšími zraněními. Silná bouře, která rozpoutala požáry, si do dnešního dne už vybrala deset obětí na životech, včetně tříletého dítěte, které bylo nalezeno na předměstí Welbedachtu ve čtvrtek ráno.

Jeden z požárů vznikl po úderu blesku, který usmrtil čtyři lidi na předměstí Kraaifontein v Kapském městě. V současné době bojuje s požáry takřka 400 požárníků, kteří se sjíždějí z celé Jihoafrické republiky. V pátek bylo uhašeno už takřka 80 procent požárů, ale díky silnému větru vznikly o víkendu další požáry v oblasti Knysna a Bitou.


Jihoafrická republika trpí vážným nedostatkem srážek už dva roky, díky čemuž došlo i k úplnému vyschnutí dvou velkých přehrad, které sloužily jako zásobárny vody pro celý region.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu