ZMĚNIT MÍSTO

Předpověď počasí do konce týdne

04.09.2013

Ač máme stále kalendářní léto, počasí venku tomu vůbec nenasvědčuje a spíše to vypadá, jako už by se moci chopil podzim. Tento ráz počasí je však přechodný a v následujících dnech by se mělo oteplit tak, že se teploty přes den budou pohybovat okolo letních 25 °C a dočkáme se i větší porce slunečního záření, které bylo v posledních dnech spíše vzácností.

Dnes, 3. září 2013 ve 20 h místního času, bylo v Česku převážně oblačno až zataženo, pouze na východě bylo až skorojasno. Vyskytovaly se také srážky a to zejména na Vysočině a v oblasti Krkonoš. Teploty se tou dobou pohybovaly mezi 14 až 18 °C. Vítr vanul od severozápadu rychlostí okolo 5 m/s. I dohlednost byla vyšší na východě území, a to většinou přes 30 km.

Na evropském kontinentu se teploty v 19 UTC pohybovaly na jihu okolo letních 25 °C, na pyrenejském poloostrově i přes 30 °C, západ byl typický teplotami mezi 20 a 25 °C, východní a centrální část okolo 15 °C a na severu byly jen v blízkosti 10 °C.

Frontální rozhraní, které způsobovalo srážky v České republice, se pomalu rozpadá a v následujících dnech nás bude čím dál více ovlivňovat tlaková výše se středem západně od nás. Tato výše se bude stěhovat směrem k východu a měla by zapříčinit výše zmiňované zvyšování teplot a dávek slunečního svitu.

Středa bude u nás spíše oblačná až zatažená s občasným deštěm či přeháňkami, které se budou vyskytovat zejména na Vysočině a severních horách. Později se bude oblačnost protrhávat až na polojasno. Maximální denní teploty se vyhoupnou na 19 až 23 °C. Vítr bude slabý proměnlivý do 5 m/s.

Ve čtvrtek se dočkáme skorojasné oblohy, zejména na východní polovině bude až oblačno a ojediněle se objeví i přeháňky. Noční teploty klesnou na 9 až 13 °C, ty nejvyšší denní můžeme očekávat od 20 do 24 °C. Východní vítr by měl mít rychlost do 5 m/s.

Pátek bude ve znamení jasné až skorojasné oblohy, beze srážek. Ráno se mohou ojediněle vyskytovat i mlhy. Minimální teploty budou 6, až 10 °C přes den budou v rozmezí 22 až 26 °C. Vítr povane rychlostí do 5 m/s z východních směrů.

O víkendu očekávejme jasno až skorojasno beze srážek. Noční minima budou klesat k 10 °C, přes den se dočkáme maximálních teplot v rozmezí od 23 do 28 °C.

 

 

 

 

 

 

Zdroje:

http://www.chmi.cz

http://www.wetter3.de

http://www.wetterzentrale.de

http://www.skystef.be

http://www.sat24.com

http://www.met.fu-berlin.de

 

 

 

Václav Smolka

Dne 3. 9. 2013

 

 

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu