ZMĚNIT MÍSTO

Tropická bouře Cindy udeřila na jižním pobřeží USA

23.06.2017

Počátkem týdne se začala v oblasti Mexického zálivu formovat tropická bouře Cindy, které se postupně přibližovala k jižnímu pobřeží USA. Bouři doprovází vydatné lijáky, které způsobují bleskové povodně. Ve čtvrtek se bouře přiblížila k městu New Orleans, ve kterém během několika hodin vyvolala povodně, které usmrtily prvního člověka.

Tropická bouře Cindy se nejprve prohnala pobřežím Louisiany a Floridy, kde podle dostupných informací za jediný den spadlo až 30 centimetrů srážek. V mnoha oblastech se ihned začaly tvořit záplavy, které okamžitě zablokovaly mnohé pozemní komunikace a odřízly obyvatele na pobřeží od svých domovů.

Devastujícím záplavám neuniklo ani město New Orleans, které bylo v minulosti sužováno již mnohokrát. Jedinou pozitivní zprávou je, že tropická bouře Cindy, se ihned s příchodem na pevninu výrazně oslabila. Podle meteorologů vanuly větry před vstupem na souš rychlostí přes 110 km za hodinu, ale po kontaktu s pevninou oslabily na necelých šedesát.


Tropická bouře Cindy si zatím vybrala jen jednu oběť na životě, tou se stal chlapec ve věku deseti let, kterého usmrtil pád stromu, jež nevydržel prudký nápor větru. Na stovkách míst v několika státech, které se nachází na jižním pobřeží USA, jsou hlášeny výpadky elektrického proudu, bleskové povodně a mohutné lijáky, které doprovází silný vítr. Bouře Cindy prozatím zachvátila státy Louisianu, Alabamu a Floridu.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu