ZMĚNIT MÍSTO

Hurikán Dora zasáhl jižní Mexiko

29.06.2017

Před několika dny se v Tichém oceánu poblíž pobřeží jižního Mexika zformoval hurikán Dora, který krátce po přístupu na pevninu rozpoutal záplavy. Ještě v sobotu večer byla Dora svou silou ekvivalentní tropické depresi, ale v pondělí ráno už byla klasifikována jako první hurikán letošní pacifické sezóny.

Hurikán Dora sebou ihned po přístupu na pevninu přinesl vydatné lijáky, které následně vyvolaly lokální záplavy. Nejvíce srážek padlo v oblasti Manzanillo a Tomatlan, právě zde hurikán Dora vyvolal i sesuvy půdy, jež trápily tamější občany až do dnešního dne.

Podle předpovědí meteorologů se hurikán Dora bude zdržovat převážně nad Tichým oceánem a svými silnými větry by neměl ohrozit pevninskou část. Vody v blízkosti pobřeží Mexika budou i v následujících dnech velmi rozbouřené a lodní doprava bude v ohrožení.

V současné době se Hurikán Dora posouvá směrem na sever a je pravděpodobné, že deště, které sebou přináší, mohou v následujících dnech ohrozit i jihozápad USA. Jakmile se Dora přiblíží k chladnějším vodám, v blízkosti západního cípu jižního Mexika, začne pomalu oslabovat. Potom by se měl Hurikán Dora postupně přesouvat přes otevřenou část východního Pacifiku a následně se rozptýlí.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu