ZMĚNIT MÍSTO

Čína se potýká s rozsáhlými povodněmi

05.07.2017

Druhým týdnem v Číně zuří silné bouře, které sebou přináší velké množství dešťových srážek. V některých oblastech se řeky vylily ze svých břehů a rozpoutaly ničivé povodně, které si už vybraly přes pět desítek obětí na životech. Záplavy zasáhly začátkem týdne zejména provincie Kuang-si a Zheijiang, které se nachází v jižní části Číny. Podle nejnovějších zpráv už přišlo ve střední a jižní Číně o život 56 osob a dalších 22 se jich stále pohřešuje.

Letošní záplavy v Číně jsou mimořádně ničivé a škody způsobené krupobitím, povodněmi a rozsáhlými sesuvy půdy se vyšplhají do miliard Juanů. Povodně ohrožují v současné době více než 11 milionů lidí a mnozí museli být evakuovaní, protože hrozí, že se protrhne jedna z hrází. Vzhledem k závažnosti katastrofy přislíbilo čínské ministerstvo financí případnou pomoc ve formě uvolnění finančních prostředků až ve výši 1,8 miliard Yuanů.

Na mnoha místech byly zaplaveny, silnice, železnice a dokonce i jedno z letišť. Nejvíce dešťových srážek spadlo za uplynulý týden ve městě Guilin v provincii Guangxi. Za jediný týden zde napršelo přes 500 mm srážek a sesuvy půdy usmrtily 16 osob. Podle nejnovějších zpráv by měly intenzivní deště vytrvat až do příštího týdne.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu