ZMĚNIT MÍSTO

Na Filipínách udeřilo další silné zemětřesení

07.07.2017

V pátek kolem čtvrté hodiny ráno udeřilo na Filipínách další mohutné zemětřesení, o síle 6,5 stupně na Richterově stupnici. Krátce po zemětřesení se začaly hroutit budovy ve městě Kanaga a v jejich troskách zahynuli nejméně dva lidé. Několik stovek lidí bylo zraněno a takřka desítka se jich stále pohřešuje.

Podle meteorologů se epicentrum zemětřesení nacházelo mezi městy Masarayao a Ormon City, které je domovem takřka dvou set tisíc lidí. Jednalo se o mělké zemětřesení, které vzniklo v hloubce necelých 6,5 kilometru.

Podle všech dostupných informací byla vážně poškozena i jedna z elektráren na východě Filipín. Město Ormon City bylo zemětřesením poškozeno nejvíce, protože se nacházelo v bezprostřední blízkosti epicentra. Desítky budov se hroutí k zemi a na stovkách z nich, se objevily velké praskliny. Zemětřesení poničilo i silnice, které jsou na mnoha úsecích popraskané. Starosta města Richard Gomez informoval média o tom, že 16 lidí muselo být hospitalizováno a dalších 29 jich utrpělo vážná zranění. Taky podotkl, že jsou hlášeny četné výpadky elektrického proudu v některých částech Ormon City.

V tomto období panují na Filipínách velmi vysoké teploty a nepříznivé klimatické podmínky. Častá zemětřesení střídají silné bouře a bleskové záplavy, které zde sužují občany několik měsíců v roce.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu