ZMĚNIT MÍSTO

Bangladéš se potýká s nejrozsáhlejšími sesuvy půdy v historii

15.07.2017

V současné době zažívá Bangladéš monzunové období, které sebou přináší velké množství dešťových srážek a rozsáhlé sesuvy půdy. V letošním roce zabily sesuvy půdy v Bagladéši už 145 osob a podle záchranářů počet obětí nadále poroste. Mezi nejvíce postižené oblasti patří jihovýchodní část Bangladéše. Sesuvy půdy zde pohřbily stovky domácností a vyhnaly ze svých domovů tisíce osob.

Těžké monzunové deště v pondělí vyvolaly sesuvy půdy ve třech okresech jihovýchodní části Bangladéše a zabily zde do středy už 145 osob. Mezi nejvíce postižené oblasti patří Rangamati, Chittagong a Bandarban. Podle televizních záběrů je patrné, že se nejspíše jedná o nejrozsáhlejší sesuvy půdy v historii Bangladéše.

V těchto dnech bojují stovky záchranářů o život mnoha lidem, kteří zůstali uvězněni pod nánosy bahna ve svých domovech. Nemocnice jsou přeplněné a další stoky zraněných osob čekají na ošetření. Je jasné, že Bangladéš v těchto dnech uvítá veškerou dostupnou humanitární pomoc, aby ztráty na životech nebyly tak vysoké.

Většina silnic v Bangladéši je zcela neprůjezdná, což komplikuje záchranné práce. Podle meteorologů by mělo vydatně pršet i v následujících dnech, což může mít kritické následky. Do záchranných prací bylo zapojeno i několik tisíc vojáku, kteří nepřetržitě odklízí všudypřítomné bahno a zároveň se snaží i potlačit domorodé povstání, které se zde vyhrocuje. Stovky osob se stále pohřešují a potrvá týdny, než se situace v Bangladéši stabilizuje.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu