ZMĚNIT MÍSTO

Ve Francii zuří masivní požáry

28.07.2017

Francii už od čtvrtka sužují masivní požáry, které v jihovýchodní Francii do dnešního dne vyhnaly ze svých domovů přes 12 tisíc lidí. Díky ohromnému úsilí hasičů se už podařilo převážnou část požárů dostat pod kontrolu, ale riziko propuknutí dalších je zároveň stále vysoké.

Četné požáry, které zuří od počátku tohoto týdne v jihovýchodní Francii, se šířily tak rychle, že zastihly i stovky osob spících na plážích francouzské riviéry ve spacácích. Do dnešního dne již bylo kvůli nebezpečí požáru ve Francii evakuováno takřka 13 tisíc osob. Momentálně se už většina z nich mohla vrátit zpět do svých domovů, protože hasiči už na většině území požáry dostaly pod kontrolu.

Do boje s mnoha požáry ve Francii bylo do dnešního dne zapojeno přes 6000 požárníků a vojáků, kterým s hašením pomáhalo 19 hasičských letadel. Ještě v úterý byla situace ve Francii natolik kritická, že byla Francie nucena požádat o pomoc zbývající evropské země.

Riziko propuknutí dalších požárů je velmi vysoké, protože v těchto dnech v jihovýchodní Francii panuje velmi teplé a suché počasí, které mnohdy doprovází silný vítr, díky němuž se požáry nekontrolovatelně šíří. Podle meteorologů by mělo o víkendu dojít k mírnému zvýšení vzdušné vlhkosti, které výrazně zpomalí rychlost šíření požáru.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu