ZMĚNIT MÍSTO

Povodně a sesuvy půdy zabily v Nepálu již 70 osob

14.08.2017

Počet obětí v Nepálu nezadržitelně každým dnem roste. Země je delší dobu sužována vydatnými dešti, které rozpoutaly jedny z nejničivějších záplav v historii Nepálu. Většina obětí podlehla na následky utonutí anebo byli zavaleni sesuvy půdy. V současné době bojuje s povodněmi a sesuvy půdy v Nepálu 26 okresů a tisíce lidí zůstalo bez domova a jsou odkázáni na humanitární pomoc.

Podle ministra pro informace a komunikaci Mohana Bahadura Basneta se momentálně pohřešuje dalších 50 lidí. Záchranáři a vojáci po všech přeživších nepřetržitě pátrají. Povodně zcela zatopily přes 60 tisíc domů, které se nacházejí v blízkosti hranice s Indií. Letošní povodně v Nepálu jsou natolik rozsáhlé, že se záchranářům ani po několika týdnech nepodařilo odhadnout škody, protože se do několika odlehlých vesnic ještě nedostali.

Podle posledních informací Červeného kříže a agentury Reuters postihly povodně a sesuvy půdy v Nepálu už přes 100 tisíc lidí. Záplavy poškodily většinu zemědělských ploch, což bude mít za následek fatální nedostatek potravin v následujících měsících. V posledních dnech dochází stále častěji i k výpadkům elektrického proudu, který zapříčinily silné bouře.

Rozsáhlé povodně a sesuvy půdy souvisejí s monzunovým obdobím, které trvá od června do září a každým rokem si vybere své oběti. Letos byl zaplaven i národní park Chitwan, který je domovem šesti stovek nosorožců. V parku se v tu dobu nacházelo přes 600 turistů, kterým poskytnuli záchranu místní sloni a odvezli turisty do bezpečí.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu