ZMĚNIT MÍSTO

Hurikán Harvey zasáhl Texas

27.08.2017

Přímo k pobřeží amerického státu Texas míří hurikán Harvey, nejsilnější z tropických cyklón od roku 2005, kdy řádil hurikán Katrina. Zesílil již na třetí stupeň z celkem pětistupňové škály. V pátek kolem půlnoci místního času by měl zasáhnout pevninu. V předtuše pohromy sám texaský guvernér Greg Abbott požádal federální vládu o pomoc. Meteroologové totiž předpovídají, že bude životu nebezpečný, informovala o tom i agentura Reuters s odvoláním na Národní středisko pro hurikány (NHC).

Momentálně Harvey míří k pevnině rychlostí 15 km/hod a vítr, který ho doprovází, má rychlost až 165 km/hod. Vypadá to, že se Harvey stane nejsilnějším hurikánem na území Spojených států za posledních dvanáct let.

Sám Louis Uccellini, šéf Národní meteorologické služby (NVS), uvedl, že hurikán Harvey představuje vážné nebezpečí. Cestou k pevnině totiž nabírá na síle a bouře, které ho doprovází, by mohly způsobit silné záplavy.

Některé z předpokládaných krizových oblastí, kam se hurikán řítí, už začínají evakuovat obyvatele. Někteří z nich ale o evakuaci nestojí a raději si dělají zásoby jídla a vody, zabezpečují své domy a nervózně vyčkávají.

Cena ropy se s předpokládaným příchodem hurikánu Harvey navyšuje.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu