ZMĚNIT MÍSTO

Hurikán Irma zesílil na pátý stupeň a míří na Floridu

06.09.2017

V blízkosti karibských ostrovů se nachází mimořádně silný hurikán Irma, který se rychle přesouvá směrem k Floridě, kam by mohl dorazit už v pátek tohoto týdne. V současné době hrozí vážné riziko, že hurikán Irma zasáhne jihovýchodní část USA, kde by mohl způsobit katastrofální škody. Momentálně se hurikán Irma nachází v blízkosti ostrovů Antigua a Barbuda. V této oblasti se hurikán pátého stupně nevyskytl už několik desítek let.

Meteorologové vydali včas varování a díky tomu mohla Florida a Portoriko vyhlásit stav pohotovosti. Zatím není jisté, že hurikán Irma zasáhne jihovýchodní část USA, ale pokud se vyplní předpoklady meteorologů, mohl by dorazit k Floridě už v pátek večer. Hurikánu Irma se nejspíš nevyhne Kuba, Portoriko, Haiti a Dominikánská republika.

Hurikán Irma sebou přinese vydatné deště, které rozpoutají povodně a následně i sesuvy půdy. Vzhledem k velmi silným větrům bude značně rozbouřeno i moře a námořní doprava bude zcela ochromena. Momentálně se hurikán Irma pohybuje rychlostí 23 kilometrů za hodinu a přináší sebou větry vanoucí rychlostí přes 290 kilometrů za hodinu.

Pokud by se hurikán Irma dostal do kontaktu s pevninou Floridy, mohl by vzhledem k velmi teplému klimatu ještě zesílit. Meteorologové varují, že by větry hurikánu Irma mohly zesílit až na neuvěřitelných 360 kilometrů za hodinu, což by mělo fatální následky.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu