ZMĚNIT MÍSTO

Tajfun Usagi si v Číně vyžádal přes 20 mrtvých

23.09.2013

23.09.2013 - Peking (ČTK) - Tajfun Usagi si v provincii Kuang-tung na jihu Číny vyžádal nejméně 20 mrtvých. Informovala o tom dnes podle agentury AFP čínská státní televize CCTV. 


    Nejprudší tropická bouře roku v západním Pacifiku, doprovázená silnými větry a dešti, zasáhla čínské pobřeží na jihovýchodě. Původně se předpokládalo, že tajfun plnou silou zasáhne Hongkong. Nakonec v neděli na poslední chvíli změnil trasu a zamířil k Šan-weji. 
    Podle AFP byly zrušeny všechny rychlíkové spoje vyjíždějící z Kantonu, metropole provincie Kuang-tung, stejně jako stovky letů na letištích v Kantonu, Šen-čenu a Hongkongu. 
    Tajfun se v sobotu přehnal nad Tchaj-wanem a Filipínami, kde zabil nejméně dva lidi. V neděli si vyžádal nejméně dvě oběti také v čínském městě Šan-tchou. 
    V provincii Kuang-tung byly evakuovány desítky tisíc lidí. Na 80.000 lidí opustilo své domovy také v sousední provincii Fu-ťien. 
    Tajfun, který ještě v neděli doprovázel vítr o rychlosti 165 kilometrů za hodinu, by měl podle čínského meteorologického centra při postupu do vnitrozemí slábnout. Aktuálně míří na severozápad. 

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno



m.Slunecno.cz

Počasí Slunecno.cz a logo Slunecno.cz
je ochranná známka

Obsah je možné šířit podle CC BY 4.0

RSS | Impressum

| Reklama | ePrivacy | Podmínky použití
Smluvní podmínky

Nastavení ochrany soukromí GDPR a personalizace

Zásady transparentnosti | Hlášení porušení pravidel

© 2010 - 2024 dodavatelé obsahu +
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.