ZMĚNIT MÍSTO

Zemětřesení na Tchaj-wanu zabilo nejméně 15 osob

11.02.2018

V úterý minulého týdne večer, bylo hlášeno mohutné zemětřesení o síle 6,4 stupňů poblíž města Hualien na Tchaj-wanu. Epicentrum se nacházelo pouhých 21 kilometrů od města, díky čemuž byly otřesy velmi silné a zřítil se i jeden z hotelů. Pod troskami hotelu bylo uvězněno desítky osob, které záchranáři začali ihned vyprošťovat.

Krátce po zemětřesení Tchaj-wan informoval svět o tom, že do záchranných prací byla naplno zapojena i armáda, která nepřetržitě pátrá po pohřešovaných osobách. V současné době se počet obětí vyšplhal na patnáct a takřka tři sta osob utrpělo menší i vážnější zranění a asi desítka se jich stále pohřešuje.

Na velké části města byla poškozena infrastruktura a do tisícovek domácností byla přerušena dodávka pitné vody a elektřiny. Vzhledem k bezpečnosti byly dočasně uzavřeny některé mosty, dokud inspekce neověří jejich bezpečnost. Mohutné otřesy poničily na několika místech i dálnici vedoucí kolem města Hualien, ta bude v následujících dnech uzavřena.

Na Tchaj-wanu v současné době panuje velmi nepříznivé počasí. Takřka nepřetržitě zde prší a fouká silný nárazový vítr, který by neměl polevovat až do pondělí.

Seismologové zaznamenali takřka 100 následných otřesů. Nejsilnějším z nich měl 5,7 stupňů a epicentrum měl 19 km severovýchodně od města Hualian. Lehké otřesy byly hlášeny až ve vzdáleném Tainanu, který se nachází na jihozápadním pobřeží ostrova.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu