ZMĚNIT MÍSTO

Českou republiku zasáhly tuhé mrazy

24.02.2018

V České republice se v závěru týdne výrazně ochladilo. Podle meteorologů nás teď čeká nejchladnější období v tomto roce a tuhé mrazy by mohly vydržet i několik týdnů. V neděli by mohly teploty v horách klesnout až k -18 stupňům Celsia. Přes den se budou teploty pohybovat kolem -7 stupňů a noční klesnou až na - 11 stupňů Celsia. Je téměř jisté, že podobné teploty nás budou provázet i v celém následujícím týdnu.

Pokud se vyplní dlouhodobé předpovědi počasí, tak by se mělo dále ochlazovat i v následujícím měsíci, protože k nám proudí velmi chladný vzduch, díky němuž by mohly teploty vysoko v horách poklesnout až k - 20 stupňům Celsia.

V příštím týdnu se budou průměrné denní teploty na celém území České republiky pohybovat kolem -2 stupňů Celsia a noční kolem deseti pod nulou. Vzhledem k mimořádnému ochlazení dnes ČHMÚ vydal výstrahu před silnými mrazy, které platí pro celou ČR až do odvolání.

Ve druhém týdnu v Březnu by měly teploty pozvolna růst. Denní maxima se budou pohybovat maximálně jeden stupeň nad nulou a teploty v noci se budou držet kolem sedmi stupňů pod nulou.

V půlce března by se měly teploty opět zvyšovat a průměrná denní teplota vzroste na 3 - 4 stupně Celsia. V noci se bude teplota pohybovat kolem -4 stupňů Celsia. Ve třetím březnovém týdnu meteorologové předpovídají denní teploty pohybující se mezi třemi až čtyřmi stupni nad nulou.

Ke konci března by se měly průměrné denní teploty vyhoupnout na 5 stupňů Celsia a noční zůstanou kolem -3 stupňů. Podle meteorologů by měl být celý březen srážkové průměrný až podprůměrný, proto by neměly hrozit vydatnější sněhové přeháňky s výjimkou hor.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu