ZMĚNIT MÍSTO

USA sužují silné bouře, které rozpoutaly záplavy v několika státech

25.02.2018

Centrální částí USA se v uplynulých týdnech prohnaly desítky bouří, které vyvolaly rozsáhlé povodně. Bouře sebou přinesly vydatné dešťové i sněhové srážky, které vyvolaly kalamitu asi v deseti členských státech USA od severovýchodního Texasu až po Ohio.

Mnohé bouře sebou přináší vydatné dešťové srážky. V některých oblastech spadne průměrně jeden palec srážek za hodinu, což má fatální následky v podobě rozpoutání bleskových povodní. Od soboty večer bylo vydáno varování, že hrozí bleskové povodně ve státech Kentucky, Illinois, Ohio, Indiana, Tennessee a Arkansas.

V současnou dobu řádí bouře i na americkém Středozápadu. Zde podle meteorologů spadne průměrně 1 až 2 palce sněhových srážek za hodinu. Bouřkový systém se přesouvá směrem na východ a existuje vážné riziko, že začátkem příštího týdne se budou se záplavami potýkat i v Texasu a Pensylvánii.

V některých státech, jako je Wisconsin nebo Nebraska, se mohou vyskytnout i slabší tornáda. Bouře sebou přinesou sněhové srážky do Nebrasky a Iowy odkud se postupně přesunou směrem k centrální části USA.

V pondělí ráno se s bouřemi bude potýkat Arkansas a Ohio. Jen v ranních hodinách by mohlo napršet až 6 palců srážek. Na mnoha řekách v tomto regionu už byla vydána varování před povodněmi. Bouře tentokrát ušetří státy Illinois a Michigan, které se s povodněmi potýkaly na začátku tohoto týdne.

Podle předběžných prognóz meteorologové očekávají další vydatné sněhové srážky ve státech Wisconsin, Minnesota a Iowa. Místy by zde mohlo za jediný den spadnout až 10 palců sněhu.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu