ZMĚNIT MÍSTO

Italské město Caserta zasáhlo Tornádo

14.03.2018

V úterý tohoto týdne zasáhlo italské město Caserta, tornádo, které zranilo osm osob a napáchalo velké škody na budovách. Tornádo se prohnalo v jižní Itálii severně od města Neapol a zanechalo za sebou škody v podobě vytržených stromů a pouličních lamp.

Rychlost větru v tornádu se pohybovala kolem 220 kilometrů v hodině. Tornádo se do města Caserta dostalo kolem sedmé hodiny večer v pondělí. Podle meteorologů však silný vítr trápil jižní Itálii už od nedělního rána a byl jakousi předzvěstí nadcházející katastrofy v podobě silného tornáda, které v této oblasti není až tak časté.

Tornádo ve městě Caserta převrhlo i nákladní automobil zaparkovaný poblíž čerpací stanice. Zároveň bylo hlášeno, že odhodilo na dálnici A1 šestici karavanů, které částečně zablokovaly průjezd. Italské úřady byly nuceny část dálnice uzavřít na několik hodin, ale v současné době je již situace stabilizovaná.

Tornádo nejvíce zasáhlo provincii San Nicola La Strada, právě zde bylo hlášeno všech osm zranění na životech včetně jednoho vážného. V provinciích San Marco Evangelista, Marcianise a San Tammaro byly hlášeny rozsáhlé škody na majetku v podobě stržených střech a poničených budov.

V provincii San Nicola La Strada, která se nachází pouhé dva kilometry od města Caserta, tornádo strhnulo velký reklamní billboard společnosti Burger King. Podle všech dostupných informací došlo ve městě Caserta i k odtržení několika balkónů, které neodolaly silnému větru. Úřady preventivně nařídily kontroly statiky budov a dočasně uzavřely několik škol ve městě Maddaloni.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu