ZMĚNIT MÍSTO

Zimní bouře Toby zasáhla severovýchod USA

22.03.2018

Americký severovýchod už několik týdnů sužují sněhové bouře, které už odpojily od elektrického proudu desítky tisíc domácností. Poslední ze sněhových bouří se jmenuje Toby a už si vyžádala dvě oběti na životech. Silnice jsou místy zaváté až šedesáti centimetry sněhu a jsou zcela neprůjezdné. Bouře Toby nejvíce zasáhla velkoměsta New York, New Jersey a Philadephii.

Největší komplikace způsoboval enormní nános sněhu na silnicích, díky čemuž došlo ke dvěma smrtelným dopravním nehodám. Guvernér New Jersey Phil Murphy ve středu potvrdil, že k tragické nehodě došlo na dálnici Interstate 78 poblíž města Hunterdon County.

K další dopravní nehodě došlo ve městě New York ve středu ráno poblíž Long Islandu. Bylo zraněno celkem pět osob a jedna na místě umřela. Situace v New Yorku je vážná a stále častější jsou i výpadky elektrického proudu. Za poslední dva dny se na americkém severovýchodě ocitlo bez elektřiny přes 50 tisíc domácností.

V důsledku silného větru a hustého sněžení muselo být zrušeno přes 4000 vnitrostátních letů. Vzhledem k vážnosti situace byly nuceny úřady vydat stav nouze ve státech New Jersey, Rhode Island a Delaware.

Bouře Toby přinesla desítky centimetrů sněhu i do města Richmond ve Státě Virginie. Policisté tu jen během středečního dopoledne řešili přes 250 dopravních nehod.

Ve Philadelphii havarovalo policejní vozidlo, které narazilo do svodidel na dálnici Interstate 95. Dva policisté byli převezeni do nejbližší nemocnice s menšími zraněními. Guvernér Pennsylvánie Tom Wolf povolal na pomoc 450 vojáků národní gardy, kteří budou pomáhat v nejvíce postižených oblastech.

Kvůli dopravní kalamitě byl zrušen i středeční koncert známého herce a zpěváka Justina Timberlaka, který měl konat v Madison Square Garden v New Yorku.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu