ZMĚNIT MÍSTO

Jižní Kalifornii zasáhlo zemětřesení o síle 5,3 stupně

06.04.2018

Ve čtvrtek zasáhlo jižní Kalifornii nejsilnějších zemětřesení v této oblasti za posledních 5 let. Podle geologů se epicentrum zemětřesení nacházelo ve vzdálenosti 17 kilometrů od ostrova Santa Cruz, kde udeřilo silou 5,3 stupně na Richterově stupnici. Pozitivní zprávou je, že do dnešního dne nebyly hlášeny žádné vážnější újmy na zdraví.

Američtí seismologové vydali prohlášení, že k zemětřesení došlo pátého dubna krátce po poledni místního času. Epicentrum se nacházelo necelých 10 kilometrů pod povrchem a otřesy byly tak silné, že byly zaznamenány i ve městech Bakersfield, Palmdale a Orange, které leží více než 100 kilometrů od Los Angeles. Epicentrum zemětřesení se nacházelo pouhých 85 kilometrů od Los Angeles, díky čemuž zde byly otřesy nejvíce citelné, ale zároveň trvaly pouhých deset vteřin.

V současné době je příliš brzy na to, aby byly vyčísleny škody, které zemětřesení napáchalo, ale je jisté, že nikdo z lidí nebyl vážně zraněn. Místní obyvatelé, kteří žijí v blízkosti pobřeží Kalifornie, se nemusí obávat vlny Tsunami, protože zemětřesení nebylo dostatečně silné, aby jí vyvolalo.

V Los Angeles jsou momentálně v plné pohotovosti hasiči i policisté a prozkoumávají všechny části města a mapují škody, které otřesy způsobily. Podle seismologů se v Kalifornii podobně silné zemětřesení vyskytne zhruba jednou ročně. Poslední zemětřesení, které je srovnatelné s tím čtvrtečním, udeřilo v Kalifornii v roce 2014 a zasáhlo město La Habra silou 5,1 stupně.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu